כשהייתי נערה, חברה סיפרה לי שמאז שקיימה יחסי מין, יש לה הפרשות. היא חשבה שיש קשר בין ההפרשות ליחסי המין, מה שגרם לה לחשוב שהיא עשתה משהו "לא בסדר". בדיעבד הסתבר לה שאלו הן הפרשות טבעיות. לא מזמן דיברה איתי נערה שחשבה שמדובר בסממן של מחלה, היא לא היחידה ויש עוד רבות כמוה. במקרה הטוב הן פונות לאמותיהן שיכולות להשקיט אותן, במקרה הפחות טוב הן מסתובבות עם פחד של ממש. רוב הנשים מעולם לא למדו שההפרשות שלהן יכולות לתת להן המון מידע.
ההפרשות הנשיות נתפסות כמלוכלכות מגעילות ומסריחות. הן מכונות בשם המרתיע "הפרשות" במקום "נוזלי צוואר הרחם". תחתוניות ריחניות ל"מיגור הרעה" ניצבות על כל מדף בסופר ואם על וסת אפשר כבר לשמוע פה ושם שיחות פתוחות, הרי שהפרשות הן ממש מחוץ לתחום. בתרבות בה אנחנו גדלות, מתבגרות ומזדקנות יש סלידה משיער הגוף, מהפות, מהוסת ועוד. לא פשוט "לחנך" את עצמנו ואת בנותינו לחוש אחרת כלפי הגוף הנשי. אך ככל שנדע יותר על המשמעות הביולוגית, על החוכמה המדהימה של הגוף הנשי, ונבין את האלטרנטיבות יקל אלינו לאמץ חשיבה שונה.
מהן ההפרשות ומה הן מספרות לנו
ההפרשות שלנו חשובות! הן נוצרות בצוואר הרחם, יחודיות לכל אשה ונערה, ומשתנות במהלך החודש על פי המיקום שלנו במחזור החודשי. כידוע לכן, נשים פוריות רק כמה ימים במהלך החודש- ביום הביוץ ובשלושה עד חמשה ימים שלפניו. נוזלי צוואר הרחם, הם אלו המאפשרים לזרעונים להחזיק מעמד בימים שלפני הביוץ, על ידי כך שהם מספקים סביבה בסיסית כדי להגן על הזרע מהסביבה החומצית של הנרתיק. אם נסתכל במיקרוסקופ נראה שהמבנה של ההפרשות הפוריות הוא כמו של תעלות צרות, אלו מעודדות זרעונים בריאים לעלות לכיוון הרחם והחצוצרה אך גם מהווים מנגנון ניפוי לזרעונים פחות איכותיים המתקשים לעלות.
הנוזלים הלא פוריים מצויים בגוף שלנו רוב החודש ולהם מבנה כשל מבוך. בימים אלו ההפרשות שומרות על הרחם ולא מאפשרות לוירוסים, חיידקים ותאי זרע להיכנס פנימה. רמת החומציות של נוזלי צוואר הרחם בימים אלו היא גבוהה ולכן ריח ההפרשות חמוץ יותר, החומציות היא סביבה שלא מתאימה לזרעונים ועל כן הם מתים.
כאמור ההפרשות אצל כל אשה שונות אך בגדול אפשר לחלקן להפרשות פוריות והפרשות לא פוריות. הפרשות פוריות. הן ההפרשות הרטובות, הריריות, החלקלקות והנמתחות, אלו שלעיתים משאירות כתם רטוב על התחתונים. ההפרשות הלא פוריות הן ההפרשות הסמיכות, הדביקות, היבשות שריחן מעט חמוץ ומשאירות כתם יבש על התחתונים.
אימוץ אורח חיים בריא
נשים ונערות מסבנות את החלק הפנימי של הפות שלהן, בגלל ההפרשות וריחן, אך חשוב לזכור שנוזלי צוואר הרחם עוזרים לפנות חיידקים, נגיפים או חומרים אחרים, כך שדווקא שטיפה פנימית של הפות בסבון עלולה להפריע לתהליך הניקוי הטבעי של הנרתיק והפות. בניגוד לעור הגוף, הנרתיק מסוגל לנקות את עצמו ביעילות. עדיף לסבן את הפות שלנו רק בחלק החיצוני ולא להכניס סבון לתוך איבר המין.
גם השימוש בתחתוניות פוגע בפות ובנרתיק שלנו. בתוך התחתוניות (ושאר מוצרי הספיגה החד פעמיים) ישנם חומרי הלבנה שנועדו לתת תחושה של ניקיון, אבל מכילים חומרים מזיקים, אפילו הכותנה שהם עשויים ממנה עלולה להכיל שאריות של חומרי הדברה. כל אלו גורמים לחלק מהנשים לרגישות או תגובה אלרגית המתבטאת בגרד, צריבה או נפיחות או אדמומיות באזור הפות.
בנוסף, על הנרתיק שלנו שומרת אוכלוסיות של חיידקים טובים ששוכנים בו באופן טבעי ומקשים על אורגניזמים מזיקים לשרוד. לעיתים שימוש בתחתוניות (כמו גם בסבון) פוגע בחיידקים הטובים מה שמאפשר לחיידקים מזיקים ולפטריות להתפתח. לנשים המרגישות הכרח בתחתוניות ניתן להעזר בתחתוניות כותנה רב פעמיות.
הגיע הזמן שלנו להתיידד עם נוזל צוואר הרחם שלנו, לעקוב אחר הסיפור שהם מספרים לנו בנוגע למחזוריות הנשית. להפסיק את השימוש בסבון ובתחתוניות המזיקים לגופנו וליהנות מהגוף המופלא והבריא שלנו.
מטפלת בשיטת הקונסטלציה המשפחתית, מלווה נשים ונערות תוך הקשבה עמוקה לנשים ולגוף שלהן, מעבירה סדנאות ומעגלים של ידע נשי קדום ועכשווי. מנחה טקסי מעבר נשיים כמו טקסי וסת ראשונה, טקס לפני ואחרי לידה ועוד. מנחה למיניות בריאה בבתי ספר.
אתר : https://www.mori.co.il
פייסבוק: https://www.facebook.com/moria.shalvi
שלחו מייל והצטרפו לרשימת התפוצה: morishalvi@gmail.com
להשארת תגובה